Saturday, December 5, 2020
Home Malware Ontrack: wat als back-up niet werkt?

Ontrack: wat als back-up niet werkt?

0
219


Computervirussen, malware, gewiste bestanden of hardwarefouten: het zijn zomaar een aantal manieren waarop jij je bedrijfsgegevens kunt verliezen. Hoewel je jezelf waarschijnlijk wijsmaakt dat je te allen tijde voorzichtig werkt, blijft het gevaar op de loer liggen. Het is dan ook verstandig om je bestanden veilig te stellen middels een back-up. Maar wat als deze back-up niet werkt? Ontrack herstelt je data, zodat je spoedig weer aan de slag kunt.

Het verliezen van gegevens kan op verschillende manieren plaatsvinden. Het verliezen van slechts een paar muziekof videobestanden is niet het einde van de wereld, maar als het gaat om bedrijfskritieke gegevens die niet snel kunnen worden teruggehaald, dan kan dit voor ernstige problemen zorgen. Helaas kan ook een back-up mislukken.

Gratis data recovery evaluatie

Iedere opdracht is uniek, daarom biedt Ontrack volledig gratis data recovery evaluatie aan. Hierdoor weet je binnen vier uur wat er aan de hand is, hoeveel data je terug kunt krijgen en wat de kosten zijn. Ontrack haalt je data terug vanaf € 295,- afhankelijk van hoe gecompliceerd de schade is en hoe snel je de data terug wilt hebben. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende schade.
 

  • Lichte softwarematige schade en geen fysieke schade/hardware-probleem.
  • Hardware schade waarbij de schijf niet geopend hoeft te worden en complexe softwarematige schades.
  • Fysieke schade waarvoor de harde schijf geopend en gerepareerd moet worden in de Cleanroom.
  • Extreem zware hardware schade waarvoor de schijf geopend moet worden in de cleanroom, zodat een data recovery specialist meerdere onderdelen kan vervangen.

Om het proces te starten kun je op de website van Ontrack een formulier invullen met een aantal vragen over het gegevensverlies, je contactgegevens en Ontrack laat een koerier de goed ingepakte spullen ophalen op de gewenste locatie en het aangegeven tijdstip.

Verschil bedrijven en particulieren

Ontrack levert data recovery services aan zowel bedrijven als particulieren. Het grootste verschil tussen Ontracks services voor bedrijven en particulieren is de tijdsdruk. Bedrijven zijn meestal op zoek naar een acute oplossingen voor complex data-verlies, omdat iedere seconde downtime ernstige financiële gevolgen kan hebben. Ontrack werkt daarom vaak de klok rond om computersystemen weer up-andrunning te krijgen.

Bij particulieren ligt de tijdsdruk wat lager, hierdoor kan Ontrack meer tijd nemen om de data te herstellen en een aantrekkelijker tarief bieden. Bovendien profiteren zij optimaal van de kennis en data recovery methodes voor het bedrijfsleven.

Data recovery opties

  1. Cleanroom diensten van Ontrack Heb je een harde schijf met fysieke schade dan zal deze moeten worden geopend in een geschikte omgeving om verdere schade te voorkomen. Ontracks cleanrooms zijn van klasse 100 en hebben een stofvrije omgeving zodat de geopende opslagmedia veilig kan worden hersteld.
  2. Remote Data Recovery (RDR) Remote Data Recovery (RDR) is de snelste data recovery servicemethode om gegevens te herstellen, en ook zeer veilig. De data recovery wordt via een versleutelde, uiterst veilige internetverbinding uitgevoerd.
  3. On-site Recovery Indien de gegevensdrager het bedrijf niet mag verlaten vanwege bijvoorbeeld privacy of security redenen, dan kunnen de engineers hun expertise op locatie uitvoeren. Deze optie is alleen beschikbaar bij noodgevallen.
  4. Custom made JIT recovery Voor unieke en complexe gevallen heeft Ontrack een speciaal proces. Er wordt een ontwikkelingsteam samengesteld om ‘Just-In-Time’ JIT tooling te ontwikkelen. Zo werkt een wereldwijd team van onderzoeks- en ontwikkelingsingenieurs uit diverse tijdzones in je voordeel.

afbeelding van Jordi SmitSource link